Ендодонтски третман на заби

Ендодонтски третман на заби

Ендодонтскиот третман е третман во кој се отстранува пулпата (нервот заедно со крвните садови) и се врши механичка обработка на коренските каналите каде претходно лежела пулпата.

Екслузивно во нашата ординација - MTA Obturation (Mineral trioxide aggregate)

Во нашата ординација се користи и најсовремениот метод на лекување на периапикални процеси со специјално полнење на коренските канали кое овозможува регенерација на оштетеното коскено ткиво и трајно лекување и на оние заби кои даваат најмала надеж.

Адреса

Козле 93 - Скопје

Телефон

076 231 657 / (02) 3084 616

е-маил

dr.ane@kotevdental.com.mk

Работно време

Пон - Пет: 9:00 - 20:00