(Macedonian) Импактирани заби

Импактирани Заби

Најчесто импактирани заби се третите молари таканаречени умници. Тие никнуваат последни некаде меѓу 17 и 25 година, но најчесто поради недостаток на доволно простор во вилицата или нивна неправилна позиција, нивното никнување е отежнато.

Импактираните заби се екстрахираат под локална анестезија,истата како и онаа што се дава за пломбирање на заби.

Адреса

Козле 93 - Скопје

Телефон

076 231 657 / (02) 3084 616

е-маил

dr.ane@kotevdental.com.mk

Работно време

Пон - Пет: 9:00 - 20:00