(Macedonian) Дентални Импланти

Дентални Импланти

Денталниот имплант е артифицијален корен од метал (најчесто титаниумски ) кој се поставува во коската со помош на нежна хируршка интервенција каде недостигаат заби.Тие се идеална замена на изгубениот заб без притоа да се оштетуваат соседните заби или кај пациенти кои не сакаат да носат мобилни протези.

Првиот чекор е стоматолошки преглед, палпација на коската и консултација колку и каде би можело да се постават денталните импланти. Вториот чекор е правење на Рентген смимка најчесто 3 Д снимка и планирање на процесот на имплантирање .

Ако целиот процес се одвива без проблеми следува апликација на абатмент, тоа е делот на имплантот кој се става и го заменува препарираното забно трупче. Потоа врз него се изработува коронка или мост.

Колку е болна оваа процедура?

Имплантите се ставаат под дејство на локална анестезија речиси иста како таа за поправка на заби и најчесто целата процедура на апликација е безболна. Потоа не се очекувани болки а највеќе пациентите ја опишуваат болката како мал дискомфор или затегање кое поминува најчесто во рок од една до 2 недели.

Dental Implant Procedure – One Stage

Dental Implant Procedure – Two Stage

Адреса

Козле 93 - Скопје

Телефон

076 231 657 / (02) 3084 616

е-маил

dr.ane@kotevdental.com.mk

Работно време

Пон - Пет: 9:00 - 20:00