Асистент

Марија завршила средно медицинско училиште и дипломирала 2012 година на високата школа за забни техничари на Стоматолошкиот Факултет при универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. Од 2016 година работи како стоматолошка сестра – асистент во стоматолошката ординација ПЗУ Котев д-р Ане.

Нејзини задачи се секојдневна асистенција во стоматологијата , стерилизација на инструменти, дезинфекција, евиденција на пациенти и одржување на стоматолошката ординација.

Од 2018 година е студент на отсекот за стоматологија на Европски Универзитет во Скопје.

Адреса

Козле 93 - Скопје

Телефон

076 231 657 / (02) 3084 616

е-маил

dr.ane@kotevdental.com.mk

Работно време

Пон - Пет: 9:00 - 20:00